Pyssel & Tråd

Mitt dockskåp

Publicerad 2010-08-23 17:59:34 i Dockskåp

Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag fyndat (50:-) ett dockskåp på loppis.
Det är ett Lundby Göteborg (numera Småland) av 1974-års modell, om jag lyckats med mina forskningar på div hemsidor...
Så här ser det ut:


  

kök                                         badrum                             sovrum

Några skavanker på tapeterna finns såklart, det är ju använt... Det är några märken efter tavlor och i vardagsrummet är tapeterna lite nötta.
Målet är nu att inreda det enligt 1974-års katalog från Lundby. Kan lugnt säga att Tradera och lokala loppisar är välbesökta just nu. I mina egna gömmor (sånt som E inte tagit över p.g.a. reparationsbehov) hittade jag en snurrfåtölj med fotpall (syns i vardagsrummet på stora bilden) och ett badrumsskåp. I skrivande stund har jag även ropat in ett badrum, en diskho/bänk samt en öppenspis och ett par tavlor på Tradera.

Rensa i röran...

Publicerad 2010-08-17 10:34:27 i Allmänt

... kan det vara dags för! Så man får lite ordning hemma. Började en varm dag i somras med att tokröja i förrådet. Det slutade med 500:- förtjänst på bakluckeloppis!! Vem vet var det här slutar?!
Jag har bestämt mig för att ta hjälp av:

Får helt enkelt rensa i kapp denna vecka , då min namne redan hunnit till v.2
Projektet för veckan är alltså badrum, medicinskåp, smycken, linneskåp (inkl. gardinlådorna) och ljus- och servettlagret!

Nu är badrumsskåpen rensade!! Smyckena städades i början av maj, då vi tapetserade och möblerade om i sovrummet. Tror inte att de har hunnit stöka till sig så mycket redan...

Tar nu itu med övrega uppdrag!
UPPDRAG 3

Rensa i Din, kyl, frys och i Ditt skafferi!
Bonus: Lapparna på kylskåpet och receptsamlingen.
Kyskåpet - klart!! Efter att termostaten la av under midsommarhelgen (14 grader varmt) så har kylskåpet bara nytt innehåll. Skafferiet återstår dock...


UPPDRAG 4

Rensa i Din garderob, bland sommar-, vinter-, vår- och höstkläder. Bland jackor och skor…
Bonus: Kolla över Dina samlingar av gamla tidningar och även Dina pennor.

UPPDRAG 5
"Den här femte och sista veckan är det tänkt att ni själva ska tänka ut var ni har era hemliga förråd som ligger och jäser. De där jobbiga ställena och lådorna och skåpen där allt samlas."

Loppisdagar

Publicerad 2010-08-10 11:09:26 i Allmänt

Har "fyndat" en del på loppis helgen som gick. Började med besök på Myrornas för att köpa stickor nr.3. Av nån mystisk anledning har jag rundstickor i små (smala) storlekar medan "vanliga" stickorna är betydligt grövre, alla ärvda av farmor och mormor. Hittade stickorna jag sökte för 5 kronor samt ett pepparkaksmått modell smal gumma. Maken fyndade ny (ouppackad i kartong) slangvagn till trädgårdsslangen och dottern hittade en vägskrapa till FisherPrice-samlingen.
På lördagen styrde vi kosan söderut för att gå på marknad. Passerade då en bakluckeloppis, där vi stannade till. Köpte då en Arabia muminmugg för 10:-. Muggen hör egentligen till ett barnset med tallrik (se nedan)  men jag tänker använda den till morgonkaffet.

Köpte även 2 snapsglas i annorlunda modell. De kostade också 10 kronor - paret!
Det mest "galna" loppisköpet gjordes sedan på marknaden. Jag köpte mig ett Lundby dockskåp från 1974... Ja, E har ju mitt "gamla"... Skåpet kostade 50:- och är i lekt skick, dvs lite nött och skavt. Får nu se om jag lyckas fynda möbler så att jag kan inreda det enligt 1974 (och kanske 1973 & 1975) års katalog.

Här är bild på pepparkaksgumman:  
och dockskåpet:

Om

Min profilbild

Sussi

Älskar att skapa och vill ge "syjuntorna" gott rykte! Vi gör faktiskt nå't där - pratar inte hela tiden!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela