Pyssel & Tråd

Pärlpyssel

Publicerad 2014-06-13 09:00:00 i Pyssel och knåp

För en tid sedan hade dottern gjort örhängen på fritids och lusten satt i när hon kom hem, så vi plockade fram pärllådan.
Här är ett par örhängen som hon gjorde då. 
 

Monster High-kalas

Publicerad 2014-06-12 09:00:00 i Kalas och bakning

När E fyllde 9 år (i februari) planerade hon för MonsterHigh-tema på kalaset. Och så blev det. Vi köpte lite MH-dekorationer och dukade upp i färgerna svart, ceriserosa och turkost.
 
 
Även bakverken matchade. Enkla mördegskakor i turkost (blev lite för gröna, tycker jag) och svart, rullade i strössel bakades.
 
Tårtan beställde jag på MAXI ICA. "Svart marsipan utan dekorationer" löd beställningen. "Inte ens florsocker?" blev motfrågan. De trodde nog att jag var lite galen. Jag köpte färdigkavlat tårtlock i vit marsipan, skrev ut en MH-skalle och skar ut med den som mall. Bokstäverna är stansade med pepparkaksformar från Åhléns.
 
Gästerna uppmanades att "vara sig själva, vara unika och vara monster". Så här såg mor och dotter ut
Toralei & Abbey Bominable
 

Grattiskort

Publicerad 2014-06-10 16:38:00 i Kort & ATC

Här om veckan var vi på 2x35-års kalas. Vi var några som samlat ihop till present och jag gjorde kortet. 
Modellen heter "trifold card" och det finns en instruktion och mall här
Loppi blogbag - Änglamark

Publicerad 2014-06-10 10:12:00 i Tester

Tidigare (när E var liten) fick jag en "Loppi-bag" som var barnanpassad (krämer, salvor, vattenflaska mm.) Nu har jag fått en "blogbag" med ekologiska produkter från Coop och Änglamark.
I paketet låg
  • Ett ekolöfte och en utmaning från Coop till politikerna, där dem berättar att dem har Sveriges största ekologiska sortiment och sänker varje vecka priset rejält på flera ekologiska varor. Deras mål är att 20% av all mat som de säljer ska vara ekologiskt år 2020!
  • Kakao
  • Mintchoklad 70% kakao
  • valnötter
  • Fusilli
  • Ketchup
  • Rostad lök
Ketchupen och den rostade löken är inpackade i husvagnen och kommer att provsmakas under helgens minisemester. Kakaon och valnötterna får blandas ihop i nån god kaka tillsammans med mintchokladen.
 
Jag vet inte hur varorna ligger i pris i jämförelse med icke ekologiska varor. Hoppas att skillnaden inte är allt för stor!Vi försöker att handla så mycket som möjligt ekologiskt. Ibland styr dock plånboken ... men vi väljer alltid lokalproducerade och ekologiska mejeriprodukter om det finns det alternativet.

 

Om

Min profilbild

Sussi

Älskar att skapa och vill ge "syjuntorna" gott rykte! Vi gör faktiskt nå't där - pratar inte hela tiden!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela